O NÁS

Příběh NANOVO
Milujeme staré věci a máme k nim úctu. Jsme obchod s originálním užitým uměním a designem z druhé poloviny 20. století.
Nanovo jsme otevřeli v roce 2011 s jednoduchým nápadem nabídnout originální kvalitní nábytek a bytové doplňky, které jsou v České republice opomíjené a v zahraničí neznámé. Soustředíme se na design z bývalého Československa, ale nabízíme i předměty ze zahraničí.
Nanovo nabízí originální předměty z druhé poloviny 20. století, které prošly částečnou nebo kompletní renovací. V současné době se soustředíme na výrobu ikonických předmětů z československé historie.

Mise NANOVO
Vracíme věcem jejich smysl a krásu. Původní předměty v našem obchodě se snažíme uvádět do co nejpůvodnějšího stavu, samozřejmě s přihlédnutím k jejich stáří a historii. Naším cílem je, aby náš zákazník mohl zakoupenou věc okamžitě používat. Repliky vyrábíme ve spolupráci s těmi nejzručnějšími řemeslníky výhradně v České republice.
Jednou z hnacích sil otevření Nanovo bylo také nabídnout našim zákazníkům služby a přístup, jejichž úroveň stále ještě není v České republice standardem. Nabízíme zákazníkům 100% servis, včetně konzultací úprav a dopravy. Záruka jeden rok na věci zakoupené v našem obchodě je samozřejmostí. V neposlední řadě naše zákazníky a fanoušky chceme překvapovat a inspirovat ve směru, jakým lze kombinovat staré s novým, jak lze zajímavým způsobem osvěžit interiér například nečekanými doplňky původně vyrobenými ke zcela jiným účelům.

O společnosti NANOVO
Nanovo vzniklo v Praze v roce 2011 jako "garážový business"(v našem případě půdní). Náš první sklad byl na půdě u rodičů a první dílna u táty v garáži. Od té doby jsme prodali již stovky předmětů do celého světa. Nyní sídlíme v krásné industriální budově bývalého skladu Ministerstva pošta a telegrafů z roku 1931–1933 postavené podle projektu Josefa Kalouse na Kolbenově ulici v Praze 9.
Zabýváme se prodejem původního československého a zahraničního designu z druhé poloviny 20. století, zakázkovými renovacemi a výrobou replik československých designových ikon. Naše společnost obdržela v roce 2015 ocenění Czech grand design za obchod roku.

Fotografie (Google drive)
- zakladatelé a majitelé (Adam Karásek a Jiří Mrázek)
- všichni spolupracovníci Nanovo
Text (Google drive)