Produkty

Skřínku U-453 navrhl pan Jiří Jiroutek v roce 1958, když mu bylo teprve 30 let. Od ostatní produkce se odlišovala nápaditými detaily, tvarováním a moderními barvami. A hlavně, byla dostupná pro veřejnost. Díky technologické inovaci pana Jiroutka byl Interiér Praha schopen snížit cenu výroby a tedy i cenu pro zákazníky. A právě nižší náklady na výrobu dovolily Jiřímu Jiroutkovi zaměřit se na detaily při návrhu. Tato skřínka byla tak úspěšná, že se ve výrobě udržela neuvěřitelných 20 let.
Web produktu

Toto jedinečné svítidlo vyrobili zaměstnanci továrny Jawa pro kulturní dům v Týnci nad Sázavou - Brodce. Ten byl s velkou pompou otevřen v roce 1961. Do stejného období se datuje návrh tohoto jedinečného lustru, který byl vyroben pouze v 8 kusech speciálně pro prostor JAWA klubu. Pravost svítidla byla ověřena nynějším výkonným ředitelem Jawy panem Františkem Hruškou.  Nyní nám zbývá poslední originální kus, který nám sloužil jako předloha pří výrobě replik. Při výrobě repliky jsme použili původní pasířské technologie a naopak moderní LED technologie, která dovoluje stmívání lustru.
První série nového lustru JAWA má pouze 10 ks.
Web produktu