Poklady ze starých vývěsních štítů

Dekorační písmena a nápisy si naši zákazníci kupují jako originální ozdobu do bytů i jako retro prvek do obchodů a kanceláří. Některé tvary můžete využít jako police pro knihy nebo kytky, ale samozřejmě jsou tu především od toho, aby zábavně doplnily váš designový interiér.

A pozor, od 16. března do 15. dubna 2023 vám dopravu písmen zaplatíme my.



Dekorace, které psaly historii

Jako milovníci a neúnavní hledači kvalitního designu jsme přesvědčeni, že minulost, kterou má předmět za sebou, je součástí jeho hodnoty a kouzla. A dekorační písmena takové kouzlo mají, ať už znáte jejich původ, nebo si ho jen domýšlíte. Většina pochází z vývěsních štítů starých koloniálů a továren, některá sloužila jako školní pomůcky. Jsou ošlehaná desítkami zim, přežila pád minulého režimu a zůstala jako odkaz na vizuální identitu kohokoliv, kdo je kdysi nechal vyrobit pro své živobytí.


Písmeno N z nápisu Narex

Písmena v e-shopu Nanovo

Všechna písmena, která u nás najdete, pochází z minulého století z různých koutů Československa. Velikost a materiál odpovídají jejich původu – zatímco písmena ze škol jsou dřevěná, plastická písmena, která se věšela na fasády, bývají z kovu a mají připravené díry na šrouby. Některá jsou vysoká 30 cm, ale např. písmena z továrního nápisu Narex dosahují výšky 1,5 m. Všem objektům necháváme získanou patinu, abychom nesmazali ani vteřinu z jejich příběhu.

Inspirace od A do Z

Písmena fungují jako designový prvek sama o sobě, ale pokud to naše nabídka písmen dovolí, můžete z nich sestavit celý nápis. Jak skvěle vypadá jedno slovo na čisté zdi, je možné vidět v ateliéru designérky Janji Prokić. Písmena vypadají skvěle jako dekorace na pracovním stole a spoustu z nich můžete dokonce využít jako polici. Závěsné iniciály jsou také dokonalým dárkem pro každého, kdo má blízko k historii umění a designu.

Starý kovový nápis v ateliéru šperkařky Janji Prokić.

Písmeno G, sloužící jako funkční součást knihovny.


Od 16. 3. do 15. 4. 2023 vám všechna písmena koupená na našem e-shopu přivezeme s DOPRAVOU ZDARMA.